Ton Primus

Een mens onder de mensen

Antonius Jozef Primus is op de eerste plaats een mens onder de mensen, die van het leven in al zijn variaties (mineraal, plant, dier, mens, water, vuur, lucht en aarde) en schoonheid houd. Één met al wat leeft. Zoals jullie hebben meegekregen in de historie heb ik (net als elk ander mens) mijn Naam meegekregen van mijn Ouders en Grootouders. Heeft de naam betekenis?

William Shakespeare stelde de vraag anders:

"Wat zegt nu een naam?

Dat wat wij een roos noemen

zou met willekeur welk andere omschrijving

dan ook net zo'n zoete geur moeten hebben"

Maar de naam is de sleutel tot mijn verleden, mijn oorsprong, mijn identiteitsbewijs, het vertelt mijn omgeving wie ik ben:

Anton staat in de Latijnse oorsprong voor; prijzenswaardig of zeer kostbaar;
Jozef staat in de Hebreeuwse oorsprong voor; de Heer zal toevoegen;
Primus staat in de Latijnse oorsprong voor; de eerste (onder zijn gelijke).

En zo werd ik vernoemd na mijn geboorte op 4-4-1955 in Arnhem aan de Javastraat naar mijn Peetoom, Toon Ruiter, verhuisde (naar de van Slingelandtstraat) en ging na de kleuterschool (aan de Statenlaan) naar de basisschool (aan de Johan de Witlaan), vervolgd door de LTS Elektrotechniek (aan de Ijsellaan) allen te Arnhem, ging werken en 's avonds studeren om mijn Installateurs diploma te halen. De Dienstplicht riep mij in 1975 en ik ging bij de Luchtmacht Zendmasten instaleren en onderhouden tot ik in 1977 de dienst verliet om wederom te gaan werken en studeren. Ik trouwde in 1979 met Anita Elbers uit Arnhem en werd in 1988 vader van Sandra en me bewust van het leven en zijn verantwoordelijkheden. Lijd ik, leid ik mijn leven en kies na een moeilijke periode voor Gelukkig zijn met het leven en ga verder werken en studeren aan de UvhLE (Universiteit van het Leven).

Ik word wakker en ontdek: "the Mission", ik ga over tot actie: "the Method", en ondervind: "the Magic".

Wat merk je op uit mijn levens verhaal?

Er zat van kinds af aan een visie in, een droombeeld van: "zo kan mijn leven eruit zien, dat kan ik bereiken, dat ga ik doen".

Zo slijp ik mijzelf dagelijks bij tot een practicus / technicus met een goed gezond verstand en een kwaliteitsgerichte wijze van werken, die aansluit bij mijn belangstelling voor de mens, dienstverlening, technisch constructieve en organisatorische activiteiten. Om in staat te zijn anderen te kunnen helpen, hetzelfde te bereiken, namelijk het verwezenlijken van hun dromen.

 

 

© 2015 Ton Primus

Alle rechten voorbehouden